TA BORT BRISTNINGAR EFFEKTIVT MED MIKRONÅL

Bristningar skapas inte bara under graviditeten. Mer än 60% av alla kvinnor, men även vissa män, lider av hudförändringar på bröstet och andra delar av kroppen. De vita ränderna stör den jämna hudfärgen och får huden att se gammal ut. Men vad kan man göra med bristningarna? Här lär du dig hur bristningar utvecklas, hur de kan förhindras och vad mikronålning gör mot bristningar.

HUR UPPSTÅR BRISTNINGAR?

Bristningar är faktiskt fina ärr. Det undre lagret av huden är inte längre tillräckligt elastiskt. Sprickor uppträder i den lösa vävnaden som läker. De ljusa ränderna dyker upp vid varje snabb, överdriven sträckning av huden.

Översträckningen av huden sker också med en snabb uppbyggnad av muskelmassa genom styrketräning eller viktökning. Ärren gynnas av undernäring med otillräcklig tillförsel av vitaminer och mineraler. Om vävnaden är genetiskt lös, uppträder bristningar oftare.

För det mesta är ärren ett problem för kvinnor, men män som driver extremsport kan också drabbas av bristningar i huden. Först bildas en ljusröd spricka i huden, som långsamt vidgas. Med tiden kommer strimmorna att blekna. De är inriktade efter hudens spänning. Ärren bildas inte bara i bröstområdet. Det finns också streckmärken på skinkorna, magen och låren.

HUR KAN DU FÖRHINDRA BRISTNINGAR?

Först och främst bör du undvika stora fluktuationer i kroppsvikt. Under graviditeten kan speciell olja masseras in i huden för att hålla huden elastisk. Massagen stärker också bindväven. Kroppslotioner med koffein ökar blodcirkulationen och försörjer hudcellerna med syre och näringsämnen. Oljor med vitamin C och vitamin E ger huden ytterligare näringsämnen.

BLI AV MED BRISTNINGSMÄRKEN MED HJÄLP AV DERMAPEN

Mikronålning är en innovativ process. Det leder till en föryngring av huden. Därför är metoden också väl lämpad för att behandla hudbristningar. Kollageninduktion kan användas i ansiktet och kroppen. Nålarna tränger igenom överhuden. De stimulerar celldelning och frisättning av tillväxthormoner. Motståndskraften i huden ökar. Bildandet av nya kollagenfibrer gör att huden verkar fastare och yngre. För att ta bort bristningar måste behandlingen upprepas flera gånger.

HUR UTFÖRS BEHANDLINGEN?

För att ta bort bristningar behandlas ärren först med en salva. Detta bedövar huden och förhindrar smärta under behandlingen. Efter att huden har rengjorts och desinficerats kan behandlingen påbörjas. Metoden för medicinsk rengöring av nålskinn används för att klämma på sträckmärkena. Liten punktlig blödning inträffar under mikronålningsbehandling.

När behandlingen är klar appliceras hyaluronsyra på huden. De aktiva ingredienserna kan absorberas av huden särskilt bra vid denna tidpunkt. Så att rodnaden som har utvecklats på huden försvinner snabbare appliceras en lugnande kräm som en finish.

HUR PÅVERKAR MIKRONÅLNING BRISTNINGAR?

Det övre lagret i huden och sträckmärkena behandlas med fina nålar. Nålarnas inträngningsdjup kan ställas in individuellt. När nålarna på Dermapen tränger igenom huden irriteras hudens övre lager. Blodcirkulationen främjas.

Under läkningsprocessen sätts bildandet av nya hudceller i rörelse genom ökad celldelning. Produktionen av kollagen och hyaluronsyra ökar. Hudytan blir mer elastisk och mjukare. Eftersom det övre lagret av huden stängs igen strax efter behandlingen försämras inte hudens skyddande funktion.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

En till två timmar ska planeras för en session. Beroende på ärrens storlek och antal är tre till fem behandlingar var fjärde vecka nödvändiga för att bli av med problemområdena. Mikronålningen bör upprepas efter två år så att inga ytterligare streckmärken uppträder på huden.

ÄR DERMAPEN LÄMPLIG FÖR ALLA?

Dermapen ska inte användas på personer med hudåkommor. Behandling med blodförtunnande medel strax före operationen ökar blödningstendensen under mikronålning. Dermapen bör inte heller användas om personen är benägen för överdriven bildning av ärrvävnad.
Behandling rekommenderas inte för personer med hepatit eller HIV.

VAD SKA DU SE UPP FÖR EFTER BEHANDLINGEN?

Undvik solarium och sola i sju dagar, eftersom svett gör det lättare för bakterier att bosätta sig i mikrosåren. Skydda huden mot direkt UV-strålning under lång tid genom att applicera solskyddsmedel med en solskyddsfaktor.

NÄR ÄR RESULTATEN SYNLIGA?

Även efter den första sessionen känns huden ofta yngre, mer elastisk och fastare. Hur snabbt sträckmärkena försvinner beror också på ålder. Yngre hud har större regenereringskraft än äldre hud. Vanligtvis, efter tre sessioner, kan man se en markant förbättring av sträckmärkena på bröstet och botten. Efter fem behandlingar är huden märkbart fastare. De irriterande ärren är knappt synliga. De har tagit på sig hudens naturliga färg.

Vill du ha en behandling med dermapen? Kontakta oss om du bor i Stockholm!