TA BORT AKNEÄRR MED MIKRONÅLNING

Numera finns det olika metoder för att minska ärr och fläckar orsakade av akne och därmed förbättra hudfärgen. Ta bort akneärr och få en bättre hy: Mikronålning gör det möjligt!

HUR MAN KAN BLI AV MED AKNEÄRR

Som om akne inte var illa nog lämnar vissa ofta tydligt synliga ärr på huden – mestadels i ansiktet och övre delen av ryggen.

Akne ärr är resultatet av inflammerade finnar under akne sjukdom. Akne är en hudsjukdom som kan behandlas av allmänna läkaren genom olika terapier för att lindra eller till och med förhindra bildandet av ärr som utvecklas efteråt.

Men speciellt vid allvarliga aknesjukdomar är ärr och så kallad postinflammatorisk hyperpigmentering, även kallad pigmentfläckar, en vanlig följd.

Lyckligtvis finns det nuförtiden en lösning för akneärr och märken: Mikronålning hjälper till att förbättra hudfärgen avsevärt och gör att ärr och fläckar nästan försvinner.

Med mikronålning behandlas det drabbade området med en så kallad dermaroller och små nålar tränger in hudens översta lager. Detta simulerar en skada på huden och stimulerar samtidigt bildandet av nytt kollagen. Den nyligen skadade huden är extremt absorberande i detta tillstånd, vilket innebär att olika ämnen som hyaluronsyra, antioxidanter och vitaminer kan smugglas in i huden.

Denna behandling bör definitivt utföras av en hudläkare eller kosmetisk expert. Det bör också noteras att endast akneärr och postinflammatorisk hyperpigmentering kan behandlas med mikronål – inga akuta akne-symtom som finnar och öppna ytor.
Det skulle bara göra akne värre och sprida bakterier. Endast EFTER en aknesjukdom får de återstående ärr och fläckar behandlas med mikronålarna för att förnya och regenerera den skadade vävnaden. Tänk dock på att de flesta ärren inte kan tas bort helt.

Även peeling med mikrodermabrasion kan användas för att avlägsna akneärr och förbättra den ojämna hudens struktur.

HUR UTVECKLAS AKNEÄRR?

Akne är den vanligaste hudsjukdomen över hela världen och förekommer vanligtvis mellan åldern 14 och 19. De vanligaste drabbade områdena är ansiktet och övre bröstet och ryggen. Akne ökar bildningen av talg i dessa delar av kroppen och stör keratiniseringen av dessa talgfolliklar. Vid akne kan talgen ofta inte fly till ytan och byggs upp under huden. Detta manifesterar sig som pormaskar, finnar, papler, pustler och fet hud. Som ett resultat finns det i slutändan en ökad kolonisering av bakterier och inflammatoriska reaktioner.

På grund av denna höga inflammatoriska faktor bör du inte trycka runt på finnarna med händerna. Eftersom det troliga grova uttrycket kan öka risken för ärr som utvecklas efteråt. Akne ärr orsakas av skador på djupare lager av huden, där huden inte längre kan återskapa dem på exakt samma sätt.

I vissa fall kan akneärr förhindras. Rådgör med din husläkare och låt honom behandla dig om olika terapier. Förutom de olika behandlingarna kan du också påverka utseendet på din hud. Upptäck vad dermapen kan göra för dig, kontakta oss!

AKNE SOM EN UTLÖSANDE FAKTOR FÖR PSYKOLOGISKA OCH SOCIALA PROBLEM

Akne upplevs som stigmatiserande och kan leda till psykologiska och sociala problem som depression eller mobbning hos den berörda personen. Människor som lider av akne påverkas inte bara fysiskt utan också känslomässigt.

Dessa psykologiska problem hos de drabbade utlöses av olika faktorer som det skönhetsidealet som vi ständigt omges av och ska leva upp till. Felfri hud är ett nästan omöjligt ideal, men tidningar och sociala nätverk som Instagram fortsätter att berätta om det.

Många tror också att akne har att göra med personlig hygien och att det uppstår eftersom människor inte tvättar ansiktet tillräckligt ofta. Det bör nämnas igen här att akne är en hudsjukdom och att det vanligtvis inte läker snabbt trots medicinsk behandling. De drabbade kämpar vanligtvis med akne i flera år.

Tonåringar med akne mobbas ofta, vilket har stor inverkan på deras personliga utveckling och självförtroende.
Men även hos vuxna kan akne leda till diskriminering i arbetet och resultera till exempel i beteendeförändringar eller depression.

Om du vill känna dig visuellt och mentalt bättre, ta bort akneärren – för nuförtiden är det möjligt. Huden kan förbättras avsevärt genom behandling av dermapen.

TA BORT AKNEÄRR MED DERMAPEN

Akne kan behandlas medan sjukdomen fortfarande pågår, vilket minskar ärrbildning och pigmentering. Skulle ärr och postinflammatorisk hyperpigmentering uppstå som en följd av akne är mikronålning en av de mest effektiva lösningarna.

Vi använder den senaste och bästa utrustningen för våra mikronålar. En speciell smärtlindringskräm appliceras också före behandlingen för att göra din behandling så bekväm som möjligt.

Under dermapen behandlingen behandlas huden med dermaroller i cirka 25-35 minuter. De små nålarna i dermarollern arbetar på det övre lagret av huden, vilket aktiverar receptorerna och driver ut nya tillväxtceller. Produktionen av elastiska fibrer, kollagen och hyaluronsyra stimuleras och hudens utseende förbättras.

Vi är bäst på dermapen i Stockholm. Vi har varit i branschen i många år och har hjälpt mängder med personer med sina hudproblem. Kontakta oss du också och boka in din egen dermapen-behandling i Stockholm.