Dermapen – mirakelmedlet för ärr, rynkor och tecken på åldrande

I många fall utgör ärr, rynkor och pigmentstörningar ett estetiskt problem som kunder ofta lider mycket av. Särskilt i ansiktsområdet påverkas många av detta problem och vill inte mer än att ta bort de irriterande fläckarna en gång för alla, särskilt eftersom ärr och liknande fenomen vanligtvis förblir en livstid. Med mikronålningsbehandling kan du effektivt ta bort akneärr, ärr från läkta sår, rynkor, linjer och pigmenteringsstörningar i huden – utan några allvarliga biverkningar. Andra behandlingsmetoder var vanligtvis inte särskilt lovande eller åtföljdes av extremt allvarliga biverkningar – men så är det inte för behandling med Dermapen.

Microneedling – vad gör behandlingen så speciell?

För en microneedlingbehandling används en speciell, elektroniskt styrd dermapen, vars behandlingshuvud är utrustat med extremt fina nålar. Det finns tolv sterila nålar på Dermapen, som är ordnade i en halvcirkel och tränger upp till 2,6 mm djupt i huden. Dermarollern har å andra sidan flera hundra mikrofina nålar som kan tränga in lika djupt i huden. De resulterande mikroskopiska skadorna stimulerar hudens naturliga kollagen- och elastinproduktion och startar en naturlig läkningsprocess som tar bort ärr, akneärr och rynkor. På grund av de betydligt bättre resultaten och mer exakta arbetsmetoder använder vi bara Dermapen.
Medan Dermapen tränger igenom det översta lagret av huden irriteras och aktiveras den så kallade epidermis, vissa receptorer och tillväxtfaktorer i den mänskliga huden. Som ett resultat släpper huden ut hyaluronsyra, som till stor del är ansvarig för hudens fasthet, stabilitet och elasticitet. Kroppens mål är att reparera minimala skador så snabbt som möjligt – och därmed också den omgivande vävnaden.
På grund av denna läkningsprocess i huden är det slutliga resultatet av behandlingen endast synligt några veckor, ibland till och med månader senare, eftersom förnyelsen av hudfärgen tar tid och varje hud är annorlunda. Ändå har framgångarna med Dermapen bevisats vetenskapligt – övertyga dig själv om den fantastiska effektiviteten hos det innovativa förfarandet.

Microneedling – när är det särskilt lämpligt?

Det finns många områden där en mikronål kan användas för att förbättra hudens utseende på lång sikt. Behandling med de fina, mikroskopiska nålarna är särskilt effektiv inom följande applikationsområden:

  • För att minska porernas storlek och en allmän förfining av hudfärgen
  • För alla typer av ärr, särskilt ärr orsakade av akne
  • För att dra åt huden på sömnig, trött hud
  • För att minska ytliga rynkor och linjer
  • För starkt solskadad hud, pigmentfläckar och mild hudföryngring
  • För bristningar över hela kroppen

Naturligtvis skulle vi gärna ge dig personliga råd. Om du besöker oss kommer vi gärna ta en titt på de drabbade områdena och skapa en individuellt skräddarsydd behandlingsplan där du kan minimera dina irriterande ärr, akneärr, pigmentstörningar eller ränder.

Långsiktig framgång med microneedling – antal behandlingar som krävs

Många faktorer avgör hur många behandlingar du behöver för att bli av med irriterande akneärr, pigmentstörningar och rynkor. Detsamma gäller här: varje hud är annorlunda. Medan en kund drar nytta av särskilt regenerativ hud tar det betydligt längre tid för andra kunder. I grund och botten kan man säga att cirka 5 av nio behöver behandlingar varannan vecka för att avlägsna akneärr, ärr och pigmentstörningar. Åldern och djupet på ärr, rynkor och defekter spelar också en roll här – i vissa fall är slutresultatet först efter sex behandlingar. Vi skulle gärna ge dig råd och analysera din hud och befintliga problemområden i detalj så att vi kan berätta för dig i förväg hur många behandlingar du kommer behöva.

Efter behandlingen – vad händer med huden?

Efter behandlingen med en dermatologisk nål blir din hud något rodnad i en till två dagar, eventuellt till och med svullen. Detta beror på de mikroskopiska skador som nålarna orsakar i hudytan. Men om du vill använda den i ansiktet kan du täcka de problematiska områdena med ett milt smink utan problem. Som regel försvinner all irritation och rodnad den tredje dagen efter behandlingen. Naturligtvis är vi glada att ge dig ytterligare vårdprodukter som stöder hudens regenereringsprocess och som optimalt tar hand om små skador. Vi skräddarsyr också rätt produkt efter dina hudbehov.

Risker och biverkningar – biverkningar av microneedling

Den effektiva behandlingen med Dermapen går hand i hand med nästan inga risker och biverkningar. Förutom den svaga rodnad som förekommer i vissa fall efter appliceringen kan lätt svullnad också bli resultatet – men dessa avtar vanligtvis efter högst tre dagar.
Eftersom det översta lagret i huden stängs igen omedelbart efter behandlingen behöver du inte räkna med påverkade hudfunktioner eller till och med inflammation. I mycket sällsynta fall förekommer små, lokala blåmärken, men dessa försvinner också efter några dagar. Naturligtvis kommer du att få detaljerad rådgivning om alla möjliga risker och biverkningar från oss innan behandlingen. Vi rekommenderar gärna lämpliga vårdtinkturer eller krämer för att dessutom stödja läkningsprocessen i din hud. Hos oss drar du nytta av många års expertis, många framgångsrika behandlingar och en helt kundorienterad service – för vi är bara nöjda när du också är det.

Fördelar med dermatologisk microneedling – jämfört med alternativa behandlingsmetoder

Dermatologisk nål skiljer sig avsevärt från många andra metoder för hudföryngring och ärrborttagning. Den största pluspunkten är att det är ett icke-ablativt förfarande som inte tunnar ut hudlagren – vilket skulle vara fallet med bland annat laserbehandling eller dermabrasion. Med dessa behandlingar har du märkbart mer känslig hud på lång sikt, vilket också skadas mycket lättare av miljöpåverkan, till exempel från omfattande solexponering eller solarium. Med dermatologisk nålning å andra sidan bevaras hudskiktet helt och det naturliga skyddet av huden garanteras. Du kan också upprepa dermatologiska nålbehandlingar så ofta du vill,
Med användning av Dermapen stör du inte de naturliga processerna i din hud. Tvärtom: de hjälper till och med huden att förnya sig och på detta sätt effektivt tar bort ärr, akneärr, rynkor och hudbristningar. Vi kommer gärna ge dig detaljerad information om hudens naturliga processer som uppnår dessa fantastiska resultat.

Microneedling – perfekt för alla typer av hud!

Eftersom den mjuka nålen inte förstör eller tar bort några hudskikt är den idealisk för användning på alla typer av hud. De små nålarna på Dermapen tränger in i huden bara några millimeter utan att orsaka bestående skador – och utgör därför ingen risk. Den naturliga läkningsprocessen i huden börjar automatiskt, oavsett om den är åldrad, ärrad eller sträckt. Vi kommer naturligtvis också gärna att ge dig personliga råd om behandlingen och skräddarsy den efter dina önskemål.

Kontakta oss för dermapen i Stockholm. Vi ger dig gärna gratis rådgivning och konsultation innan behandling.